SIP i Uummannaq vil sikre arbejdspladser

Skrevet af Mads Lynge
06. juni 2005 16:18

Startende fra i morgen afholder SIK kongres for sine medlemmer. Brugen af det grønlandske sprog er blandt andet på programmet, men Jokum Zeeb fra Uummannaq vil have, at der fra SIK’s side laves langsigtede planer for sæsonbetonet arbejde:

- Som én af de vigtigste punkter vil vi fremhæve, at medlemmerne rundt om på kysten skal kunne sikres arbejde året, siger formand for SIK’s lokalafdeling i Uummannaq, Jokum Zeeb. Det skulle ifølge ham kunne lade sig gøre gennem forhandlinger.

Og netop det med drøftelser skal også danne grundlaget for en enighed omkring takstmæssig hjælp til for eksempel de fabriksarbejdere, der bliver sendt hjem når der ikke er fisk at forarbejde, siger Jokum Zeeb.

SIP’s lokalformand i Uummannaq mener endvidere, at der fra SIK’s side burde være en generelt bedre servicering af medlemmerne.

- Fabriksarbejderne bliver fyret fra tid til anden, og i nogle tilfælde i over tre dage – uden takstmæssig hjælp. Jeg synes at vi gennem den her kongres skal lægge pres på Landsstyret for at få en ordning, understreger Jokum Zeeb.

Men det bliver der rådet bod for. Landsstyremedlem for erhverv, Johan Lund Olsen, oplyser, at arbejdet omkring en ny lovgivning om takstmæssig hjælp er i fuld gang, og at Landsstyret agter at fremlægge den til Landstingets efterårssamling.

Kongressen kører over tre dage, og slutter på torsdag d. 9. juni. Det er nemlig planen, at de 35 delegerede plus de 9 hovedbestyrelsesmedlemmer skal hjem til deres lokalafdelinger på fredag.