Sildepiskerkvoter genfordeles

Der bliver fra på mandag 3. november rokeret lidt rundt på kvoterne for sildepiskere - Det vil sige, at der bliver overført 10 sildepiskere fra harpunkvoten til fællesfangstkvoten ved Vestgrønland, mens der ved Østgrønland overføres to dyr fra Illoqqortoormiut til Tasiilaq.
29. oktober 2014 07:24

-  Det sker efter en konkret fangstopgørelse og en række kvoteansøgninger, meddeler Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, der samtidig understreger, at al fællesfangst først kan indledes, når kommunalbestyrelse af høring af den lokale fisker- og fangerforening har foretaget en ny fordeling.
 
Det er anden gang inden for to måneder, at der overføres sildepiskere fra harpunkvoten til fællesfangstkvoten på vestkysten. I september blev der også overført 10 dyr fra harpunfangsten til fællesfangsten.
 
De oprindelige kvoter for sildepiskere lød på 45 til fællesfangst og 119 til harpunfangst. Men harpunfangsten har ikke kunnet holde trit med fællesfangsten.
 
Den 27. oktober - altså i forgårs - var der kun seks dyr tilbage til fællesfangstkvoten og hele 34 til harpunfangst ved Vestgrønland, mens der ved Østgrønland var fanget 11 sildepiskere med en restkvote på fire dyr.
 
Af de 10 dyr, der nu overføres til fællesfangst ved Vestgrønland, går de seks til Qaasuitsup Kommunia, Qeqqata Kommunia får et enkelt, mens Kommune Kujalleq får tildelt tre sildepiskere. Derimod er der ingen dyr til Kommuneqarfik Sermersooq Vest, men i øst overflyttes altså to dyr fra Illoqqortoormiut til Tasiilaq.
 
Den samlede sildepiskerkvote i år er på 164 dyr ved Vestgrønland og 15 i Østgrønland.