SIK-Ungdom klar til næste skridt

På den kommende SIK-kongres, der afholdes på Sulisartut Højskoliat i Qaqortoq i dagene fra den 17. til den 19. september, skal kongressen blandt andet tage stilling til, om der skal oprettes en ny selvstændig faglig ungdomsorganisation med navnet SIK-Ungdom.
Skrevet af Karsten Sommer
22. juli 2013 04:24

- Vi foreslår det, for at få kongressen til at indse,  at en fagbevægelse uden opbakning fra ungdommen, ikke har nogen fremtid, fastslår SIK-formand Jess G. Berthelsen, som er overbevist om at kampen for en fagligt bevidst ungdom, er en opgave, som SIK bør støtte helhjertet.

Det forberedende arbejde med at etablere SIK-Ungdom har stået på siden sommeren 2012, hvor blandt andet de studerendes organisation KIK, tilsluttede sig SIK.

Og nu er de unge klar til næste skridt: En faglig ungdomsorganisation med egne vedtægter og bestyrelse.

For at blive medlem af det kommende SIK-Ungdom skal man være fyldt 15 år, og man kan dernæst være medlem frem til man fylder 30, har initiativgruppen bag SIK-Ungdom bestemt.

Hvis SIK-kongressen i september siger ja, får SIK-Ungdom en repræsentant med på SIK´s generalforsamlinger, og skal selv holde generalforsamling hvert andet år.