SIK: Lønmodtagernes Garantifond skal hoste op med 140.000 kroner

SIK er nu gået til Lønmodtagernes Dyrtidsfond for at kradse 140.000 kroner ind til seks af lønmodtagerorganisationens medlemmer i Niaqornat, efter at fiskeriselskabet KNT er erklæret endelig konkurs.
Niaqornat Foto © : Katrine Kruse/KNR
24. december 2015 17:20

Det bliver måske en ekstra god jul i bygden Niaqornat ved Uummannaq.

I hvert fald er lønmodtagerorganisationen, SIK nu gået i gang med at søge Lønmodtagernes Garantifond om udbetaling af den løn, som SIK mener en gruppe medlemmer i bygden har i klemme, efter at fiskeriselskabet KNT nu er erklæret endelig konkurs.

Læs også KNT under konkursbehandling

Det oplyser SIK-formand Jess G. Berthelsen til KNR.

- Vi har kun ventet på, at KNT af retten blev erklæret konkurs. Det er de netop blevet. Så nu går vi i gang med at sende en kollektiv ansøgning til Lønmodtagernes Garantifond, fortæller SIK-formand Jess G. Berthelsen:

- Vi har al dokumentation og alle oplysningerne. Nu skal vi have fuldmagt fra medlemmerne for at vi kan ansøge kollektivt hos Lønmodtagernes Garantifond. Og vi er klar. Vi har alle tallene. Så snart vi får en fuldmagt fra vores medlemmer, så kører sagen videre, siger Jess G. Berthelsen til KNR.

140.000 kroner til gode

Ifølge SIK-formanden har seks fiskere i Niaqornat til sammen 140.000 kroner til gode i løn hos KNT:

- Det beløb stammer jo fra, at de ikke har fået løn, selv om de har været på arbejde. Og det har vi dokumentation for. Vi har alle lønsedlerne, så derfor er vi helt sikre på, at det er det beløb, KNT skylder vores medlemmer, siger SIK-formanden videre.

Jess G. Berthelsen har været i kontakt med Lønmodtagernes Garantifond i Danmark, som er dem, der hjælper lønmodtagere, hvis deres arbejdsgiver er gået konkurs.

- Og vi har en god sag, understreger Jess G. Berthelsen.