SIK igangsætter undersøgelse af medlemmernes livsvilkår

02. januar 2006 17:43

De arbejdsdygtige i befolkningen bliver færre, og det skal der gøres noget ved, sagde landsstyreformand Hans Enoksen i sin nytårstale. Han opfordrer derfor alle i landet om at samarbejde. Lønmodtagernes organisation har planer om en undersøgelse, der bære frugt om mindst et halvt år.

Landsstyreformandens nytårstale var på ca. en halv time. Én af de ting Hans Enoksen synes skulle ændres i det nye år var arbejdernes livsvilkår.

-Den alt for omfattende administration og servicering, som koster mange penge er ikke længere acceptabel. De arbejdsdygtige blandt befolkningen bliver færre og som en konsekvens af det bliver der færre skatteydere, og modsætningsvis stiger behovet også for at afholde udgifter. Siger landsstyreformanden blandt andet. Antallet af arbejdsløse i Grønland skifter hele tiden, men otte procent af arbejdsstyrken siges at være arbejdsløse. Men at få dem i arbejde igen er meget svært, indrømmer SIK.

- Det’ da klart. Mange har fået knæk i deres liv. Derfor er det vigtigt at sørge for at de tilbydes noget de kan klare og noget de kan li’.

Jess G. Berthelsen igangsætter derfor en undersøgelse af medlemmernes livsvilkår, som han regner med bliver færdiggjort i løbet af et halvt år..

-Vi skal sørge for at alle der kan komme på arbejde kommer på arbejde. Medlemmernes muligheder, uddannelser og hvilke kurser der er blevet tilbudt undersøges. De tilbydes så efterfølgende kurser på arbejdernes højskole i Qaqortoq, Sulisartut Højskoleat.

Det sagde SIK’s formand Jess G. Berthelsen. SIK har godt 10.000 medlemmer.