Får medalje: Signe hjalp Kasper op ad 16 meter dyb sprække i gletsjer

En kone, to børn og flere familiemedlemmer og venner kan takke Signe Ravn Højgaard for, at de stadig har deres mand, far og ven hos sig.

Derfor har Redningsmedaljeselskabet valgt at belønne hende med en pris for hendes heltemod.

Politimester Bjørn Tegner Bay overrakte onsdag Redningsmedaljeselskabets Ingbøl Trofæ Signe Ravn Højgaard, der er adjunkt ved Ilisimatusarfik:

- Du handlede, du udviste lederskab, overskud og heltemod, da uheldet var ude, lød det blandt andet fra politimesteren.

6. april sidste år var Signe Ravn Højgaard og hendes ven Kasper Skare sammen med fire andre venner på en skitur ved Evighedsfjorden.

Pludselig faldt Kasper Skare igennem sneen, styrtede 16 meter ned i en gletsjersprække og kom meget slemt til skade.

Signe Ravn Højgaard meldte sig til at blive firet ned i gletsjersprækken. Her fik hun bundet Kasper Skare fast til sig selv og med hjælp fra de andre skiløbere fik hun ham op ad sprækken, hvorefter han blev hentet af en helikopter.

Betuttet helt

Det er kun personer, der har udvist decideret heltemod, som belønnes med Redningsmedaljeselskabets Ingbøl-Trofæ. Og det var da også en lidt betuttet prismodtager, KNR mødte ved receptionen. 

- Jeg er enormt beæret og stolt. Men jeg er egentlig mest af alt glad for, at Kasper er her i dag og har det så godt, sagde hun og understregede, at redningen var en holdindsats. 

For Kasper Skare var Signe Ravn Højgaards indsats uvurderlig:

- Hun er jo medvirkende til, at jeg står her i dag. Det er jeg slet ikke i tvivl om, fortalte Kasper Skare, mens et af hans to børn hev ham i buksebenet, fordi det ville give sit besyv med.

Det var en stor kraftanstrengelse for Signe Ravn Højgaard at få en slemt tilskadekommet mand op af gletsjersprækken. Men det er ikke kun det, som Kasper Skare husker:

- Hun ofrede sig og blev firet ned i spalten til mig, men hun gav mig også tryghed og var med til at berolige mig på vej op, fortalte han.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl