Qulaarpaa Sexolog - undervis i homoseksualitet

Undervisning af homoseksualitet bør indgå som en naturlig del af seksualundervisningen i folkeskolen. Det mener sexolog Ulrikka Holm.
Skrevet af Walter Turnowsky
20. maj 2015 07:37

Børnene bør allerede i folkeskolen lære, at der er et stort mindretal, der er tiltrukket af mennesker af samme køn.  Sexolog Ulrikka Holm mener, at det skal gøres til en fast del af undervisningen.

- Det er vigtigt, at børnene også lærer om homoseksualitet, siger hun.

 

Usikkerhed

Sexologen forklarer at unge homoseksuelle kan blive meget usikre, når de begynder at kunne mærke, at de er mere tiltrukket af deres eget køn end af det modsatte. De kan ofte gå meget alene med deres følelser, og kan have svært ved at forstå, hvad der foregår.

- Skolen kan bidrage med informationer om homoseksualitet og forklare de unge, at nogle mennesker føler på den måde, forklarer Ulrikka Holm.

Hun mener, det ville være en fordel, hvis seksualundervisning i højere grad bliver foretaget af nogen, der kommer udefra, snarere end af lærer på skolen. Hun henviser til  foreningen Sex og Samfund, der står for en stor del af seksualoplysningen på de danske folkeskoler.

- Det er nemmer for børnene at tale åbent med en, som de ikke møder til dagligt, fastlår Ulrikka Holm.