Servicen overfor lejere er blevet bedre

23. marts 2005 15:20

Qaanaaq overtog sidste år, administrationen af egne boliger fra INI A/S. Siden er servicen for borgerne blevet bedre.

Borgmester i Qaanaaq Naimanngitsoq Petersen siger, at man efter mange drøftelser i kommunen, blev besluttet, at man ville overtage administrationen af egne boliger for at gøre servicen bedre og mere effektiv overfor borgerne. Selvom der var lang venteliste på boligerne, kunne der stå tomme boliger i lang tid. I dag går det hurtigere med at få en bolig i kommunen og renoveringen af boligerne sker også hurtigere og mere effektivt end før. Fordelen ved at overtage administrationen er også, at man kan undgå huslejestigninger, selvom INI A/S sætter huslejen op.

Det er også blevet nemmere at tage beslutninger angående en bolig der skal renoveres, og renoveringen sker hurtigere i dag. Kommunen har mere opsyn med boligerne i dag end før, og det er godt, siger Naimanngitsoq Petersen.

Da INI A/S blev oprettet i 1995, valgte tre kommuner ikke at være med i INI A/S, nemlig Aasiaat, Qaqortoq og Upernavik kommuner. I dag har tre kommuner valgt at forlade INI A/S, og det er Tasiilaq, Illoqqortoormiut og Qaanaaq.