Sermersooq yder krisehjælp til skræmte borgere

Mange borgere i Paamiut er fortsat opskræmte af episoden i tirsdag, hvor en mand skød mod politiet. Og nu er Kommuneqarfik Sermersooq i fuld gang med at yde krisehjælp i forhold til det chok, folk har oplevet under skuepisoden.
23. september 2011 15:33

Kristian Dahl er afdelingsleder i Kommuneqarfik Sermersooq's velfærdsforvaltning's afdeling i Paamiut. Og han fortæller, at kommunen nu har etableret et akutberedskab.

Kommunen har vurderet, at episoden i Paamiut var så voldsom, at borgerne skal have tilbud om samtale.

- I løbet af aftenen, hvor mørket faldt på, var det tydeligt, at borgerne var urolige. Men det er første gang jeg prøver, at holde et akutberedskab, siger Kristian Dahl.  

Og det var en voldsom oplevelse for borgerne i Paamiut: Gerningsmanden blev af politiet betegnet som yderst farlig, og har et drab på samvittigheden. Han skød og dræbte i 1980'erne en reservebetjent, da han forsøgte at flygte fra et bådtyveri.

Derfor var borgerne i Paamiut opskræmte, da han begyndte at skyde løs i byen.

En af dem var Dorthe Marie Knudsen:

- Vi lavede mad, da vi blev alarmeret om, at en mand skød løs, og at han var på vej mod os. Og da vores bolig ligger som den mest synlige på Herlevvej, blev vi meget bange. Vi slukkede for komfuret og gemte os inde i stuen. Vi måtte ned og kravle på alle fire, fordi vi var bange for, at han ville skyde mod os, fortæller Dorthe Marie Knudsen.