Sermersooq bekræfter: Samarbejde med organisationer er afbrudt

Kommuneqarfik Sermersooq bekræfter her til morgen, at samarbejdet med en række faglige organisationer omkring fyringsrunden, er blevet afbrudt.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Karsten Sommer
30. oktober 2014 08:13

De seks fagorganisationer udvandrede i går fra et møde med kommunens direktør, på grund af hvad de kalder " uoverensstemmelser mellem kommunens og organisationernes forventninger til møderne".
 
Kommunen bekræfter at samarbejdet med organisationerne er afbrudt, fordi kommunen ved mødet fik indtryk af at de faglige organisationer forventede, at de kunne forhandle direkte med kommunen om afskedigelserne.

LÆS OGSÅ Organisationerne udvandrede fra møde med Sermersooq

I kommunens optik var mødet et uformelt samarbejdsforum med Organisationernes Samråd og SIK for at sikre, at fagforeningerne var løbende opdaterede om afskedigelsesprocessen, så de bedst muligt kunne lave et beredskab for deres medlemmer.
 
- Forhandlingsretten omkring afskedigelser ligger i kommunens hovedsamarbejdsudvalg og det respekterer vi naturligvis, skriver administrerende direktør Steffen Ulrich-Lynge i dag og tilføjer:
 
- Vi beklager selvfølgelig at samarbejdet om denne sag er endt på denne måde. Det var vores håb at kommunen og de faglige organisationer sammen kunne drage omsorg for medarbejderne i denne svære situation.