Sejlskib i problemer reddet til Nuuk

Et sejlskib med motorproblemer fik fredag assistance fra Arktisk Kommando.
Ved hjælp af to gummibåde lykkedes det mandskab fra Arktisk Kommando at komme ombord på sejlskibet og få bragt skibets enlige besætningsmedlem i sikkerhed. Foto © : Søværnskommandoens 1. eskadre
Skrevet af Thor Bill
30. juni 2024 14:22

Arktisk Kommandos inspektionsfartøj 'HDMS Lauge Koch' måtte fredag komme et sejlskib til undsætning i havet ud for Grønlands kyst.

Det skriver Søværnskommandoens 1. Eskadre på facebook.

Det 39-fod lange sejlskib havde to gange i de foregående døgn siddet fast i storisen og havde også haft motorproblemer.

Derudover var to at besætningens tre medlemmer blevet hjulpet til Nuuk af et passerende fragtskib. Der var derfor kun en person tilbage ombord på skibet.

Derfor rykkede Arktisk Kommando altså ud med deres inspektionsskib for at redde personen ombord og om muligt bugsere sejlbåden til Nuuk.

Mandskabet fra Arktisk Kommando fik blandt andet bragt reservedele ombord på sejlskibet, så motoren kunne blive repareret. Foto © : Søværnskommandoens 1. eskadre

Ved hjælp af to gummibåde lykkedes det for Arktisk Kommandos mandskab at komme ombord på sejlskibet, samt at få reddet skibets enlige besætningsmedlem i sikkerhed på inspektionsskibet 'HDMS Lauge Koch'.

Efter flere timers arbejde ombord på sejlskibet lykkedes det også at få gang i motoren, og sejlskibet kunne navigeres til Nuuk.

- Det var en træt, men stolt og tilfreds besætning, der efterfølgende kunne hvile ud efter at have ydet et bidrag til sikkerhed og tryghed langs den grønlandske kyst, skriver 1. eskadre i facebookopslaget.