VIDEO Se den voldsomme brand i fiskefabrikken

Søndag aften lød et voldsomt brag i Ilulissat, som kunne høres flere steder i byen. Eksplosionen skete på Royal Greenlands fabrik i byen. Branden påvirker dog ikke fiskefabrikkens indhandling.
02. maj 2016 16:01

Politiet, brandvæsenet og sygehuset i Ilulissat blev alarmeret om eksplosionsbranden kl. 22.04. Da politiet ankom til stedet, var flammerne kraftige på den nordlige gavl af bygningen, hvilket medførte en voldsom røgudvikling. 

Først kl. 3:30 i nat fik brandvæsenet kontrol over branden, da ilden havde spredt sig til en tagkonstruktion, som var svært tilgængelig på grund af beliggenheden.

Læs også BILLEDER To brandmænd indlagt efter brand på fabrik

I en pressemeddelelse skriver Royal Greenland, at branden ikke har ramt selve produktionshallen, og rejeproduktionen kan komme i gang inden middag.

- Branden på rejefabrikken i Ilulissat er heldigvis ikke gået ud over hverken personale eller selve produktionshallen. Alle elinstallationerne er intakte, og rejeproduktionen kan komme i gang ved middagstid. Branden er heller ikke gået ud over beholdningen af emballage, og derfor har vi igangsat indhandlingen af hellefisk og rejer med få timers forsinkelser, forklarer fabrikschefen Jensigne Schmidt i en pressemeddelelse fra Royal Greenland.

Læs også Brand på Royal Greenlands fabrik i Ilulissat i nat

Mistanke om påsættelse

Politiet undersøger nu om branden var påsat og efterlyser vidner. 

 - Branden er startet udenfor fiskefabrikken mellem nogle europaller. Når vi sammeligner med afhøringerne af blandt andet fabrikspersonalet og vidner på stedet, er der noget, der tyder på, at branden muligvis kan være påsat, fordi der gennem hele dagen har været regn og slud, og derfor var stedet vådt, siger fungerende politikommissær hos politiet i Ilulissat, Carl Sværd til KNR, og fortsætter:

- Vi ved det ikke med sikkerhed endnu, men vi har tilkaldt brandteknikere fra Danmark, der skal foretage undersøgelser inden for de nærmeste par dage.

Trods et professionelt arbejde endte to af brandfolkene med at blive indlagt på sygehuset til observation, fortæller Carl Sværd.