Savnet af Grønland bliver til fotobog

Det kan være hårdt at rejse hjemmefra for at studere. Inuuteq Storch brugte savnet af Grønland til at skabe kunst. Nu udkommer hans fotobog fra studietiden i New York.
Billede fra fotobogen "Flesh". Foto © : Inuuteq Storch
31. marts 2019 11:57

Følelser, der popper op, når man er væk fra de vante omgivelser. Længslen efter den grønlandske natur og eventyrlyst kommer udkommer nu som en fotobog. Bogen hedder  "Flesh" og forventes at udkomme til juni.

Inuuteq Storch studerede i byen, der aldrig sover, New York, tilbage i 2015. 

- Det giver inspiration og vilje, når man møder nye mennesker, spiser ny mad og er i en verdenskendt by, siger Inuuteq Storch.

Fotobogen handler om det store savn, man som studerende kan opleve, når man er taget langt væk for at tage en uddannelse.

Fakta:
Navn: Inuuteq Storch
Alder: 30 år
Tidligere udgivelser: "Porcelain Souls" der handler om den grønlandske levemåde fortalt fotografen selv. Han bruger blandt andet fotografier af sin familie og forældrenes kærestebreve fra 1980-erne. 

- Det er en blanding af at sindet føler sig hjemme i New York, men krop og sjæl savner Grønland, siger Innuteq Storch.

Skæve kompositioner

Inuuteq Storch studerede i New York i den verdensførende institution for fotografi "International Center of Photography", og han fortæller, at New York var det perfekte sted at udforske sin identitet. 

Storch er kendt for skæve kompositioner og for at bruge billeder på en måde, der kan virke kaotisk. 

Her kan du se nogle af billederne fra bogen:

 

 

Foto © : Inuuteq Storch

 

 

Foto © : Inuuteq Storch