Satire er også ytringsfrihed

KNRs nye ungdomsprogram Labrador' Kangian' har været genstand for debat. Satire om fodboldspilleres seksualitet faldt NÛK på brystet. Se videoklip.

Værterne i Labrador' Kangian' har lavet sketch om parterapi, som blev sendt i to udsendelser. Satiren nævnte også fodboldklubben NÛK, hvor de kvindelige spilleres seksualitet blev nævnt.

NÛKs træner John Thorsen kræver en undskyldning fra programmet. Han frygter at satiren vil få negative konsekvenser.

Men der er ingen grund til at komme med en undskyldning mener kunstnernes sammenslutning Eqqumiitsuliornikkut Pinngorartitsisut Ingerlatsisullu EPI.

- Intet emne skal fredes når vore kunstnere kreerer, som samfundet kan spejle sig i, uanset om de er politikere, erhvervsfolk, sportsudøvere og andre befolkningsgrupper, meddeler kontorchef hos EPI Manasse Berthelsen.

- EPI har altid synes, at kreativiteten skal tilbage til KNR og dette tilfælde er det lige det som KNR manglede og endelig fået det af meget kreative skuespillere. Ikke mindst skal vi have flere af dem i KNR for at sikre alsidighed og underholdning på højt niveau, siger Manasse Berthelsen.

Men NÛKs fodbolddamer føler sig krænket af satiren.

- Miskrediteringen er så sårende og stereotyp, at det i værste fald kan betyde tab af aktive medlemmer samt at evt. nye medlemmer vægrer sig for at melde dig ind, siger træneren for NÛK John Thorsen.

Labrador' Kangian' har iøvrigt sidste udsendelse før jul imorgen torsdag. Den bliver sendt umiddelbart efter genudsendelsen af DRs Julehilsen til Grønland. Labrador' Kangian' bliver sendt klokken 22.45 og den meget omtalte udsendelse bliver genudsendt imorgen klokken 15.05.

 

Du kan også gense udsendelserne her:  http://knr.gl/labrador

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt