Sanders opgiver drømmen om at blive USA's næste præsident

Beslutningen betyder at tidligere vicepræsident Joe Biden nu bliver Demokraternes præsidentkandidat.
Med Sanders ude af præsidentvalget, bliver det Joe Biden der skal prøve at slå præsident Trump Foto © : Phil Roeder/Flickr
Skrevet af Ritzau
09. april 2020 14:24
Versionist Jaaku Lyberth

Senator Bernie Sanders indstiller sin valgkamp og opgiver at blive Demokraternes præsidentkandidat ved valget i USA i november.

Det bekræfter han i en udtalelse onsdag.

- Men selv om kampagnen slutter, fortsætter kampen for retfærdighed, understreger han på Twitter.

Med Sanders' exit er vejen banet for, at tidligere vicepræsident Joe Biden formelt nomineres som Demokraternes præsidentkandidat.

- Vicepræsident Biden bliver den nominerede. Sammen vil vi fortsætte hen imod at slå Donald Trump, den farligste præsident i USA's historie, siger Sanders.

Biden er nu den eneste tilbageværende demokratiske kandidat af det felt på over 20 håbefulde politikere, der oprindeligt stillede op.

Han skal formelt nomineres som sit partis kandidat på Demokraternes partikonvent senere på året. Efter planen skulle det finde sted i juli, men det ventes udskudt på grund af coronaudbruddet.

Den nominerede kandidat skal forsøge at vinde præsidentvalget den 3. november, hvor han er oppe mod den siddende præsident, republikaneren Donald Trump.