Samarbejde på tværs af politik og erhverv skal bane vejen for vækst

Vi arbejder for at give erhvervslivet de bedste betingelser for at udvikle sig til gavn for den grønlandske økonomi. Sådan lyder det fra naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen (D).
Foto © : Helle Nørregaard
Skrevet af Jonas Fievé
13. april 2016 17:36

Det sker som en reaktion på Økonomisk Råd, som i weekenden afholdt et miniseminar, hvor formanden Torben M. Andersen slog fast, at produktionen i den private sektor skal øges med 70 til 80 procent, hvis landet skal blive økonomisk uafhængigt af Danmark og samtidig beholde det nuværende serviceniveau.

- Det er det, som vi hele tiden har sagt. Der er store udfordringer for landet, og vi kan ikke bare lade som om, at vi ikke har set dem.

- Vi skal også tage det her op som et samlet hold, og vi kan ikke undlade noget af det. Det her handler rigtig meget om samarbejde på de forskellige led, siger naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen, til KNR.

Læs også Økonomisk uafhængighed virker næsten umulig

Både Torben M. Andersen og direktør for Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen, slår fast, at det er det private erhvervsliv, der skal skabe væksten i samfundet.

Men samtidig efterlyser de, at Naalakkersuisut gør mere for, at netop erhvervslivet kan få de bedste betingelser for at skabe arbejdspladser og vækst.

Og det er Randi Vestergaard Evaldsen lydhør overfor.

- Det kan jeg kun give dem ret i, og det har vi også sagt i mange år, at det er nu, at der skal gøres noget.

- Vi kan også se det på praktikpladser. Der er virkelig brug for, at der er sammenspil med erhvervslivet, så det kan jeg kun nikke genkendende til, siger naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen.