Personerne tæller en kvinde på 18 år og fire mænd på henholdsvis 19 år, 23 år, 24 år og 27 år. Manden på 23 år er varetægtsfængslet, mens de fire andre foreløbigt er sigtet for indbrud og herunder tyveri.Foto: Rigspolitiet

Salgsopslag på Facebook ledte til lynsigtelser

Fem personer er sigtet for seks indbrud i hovedstaden natten til torsdag. En opmærksom borger ledte dog hurtigt politiet på rette vej.

Natten til torsdag i sidste uge fik politiet hele seks anmeldelser om indbrud i private hjem i Nuuk.

Heldigvis var en af de ramte borgere opmærksom, og ledte Politiet på rette spor, hvilket førte til et hurtigt gennembrud i sagerne.

Det fortæller vagtchef i Grønlands Politi Julie Senderovitz Bendtsen.

- Og det kan vi takke en opmærksom borger for, som ringede ind til os nogle timer efter de her indbrud. Borgeren havde været opmærksom på, at en af de ting, som borgeren havde fået stjålet, muligvis var til salg på en køb-salg-bytte side på Facebook, forklarer hun.

Det førte efter noget efterforskning til, at politiet foretog ransagninger hos de mistænkte personer. Der blev fundet flere stjålne genstande, og politiet sigtede fem personer allerede inden for et døgn efter den første anmeldelse om indbrud.

- Dels mistænker vi dem for at have begået alle de seks indbrud, vi havde anmeldelser om den nat, men det skal vi selvfølgelig have efterforsket videre på. Vi mistænker dem også for at have begået flere tidligere indbrud, siger hun.

Personerne tæller en kvinde på 18 år og fire mænd på henholdsvis 19 år, 23 år, 24 år og 27 år. Manden på 23 år er varetægtsfængslet, mens de fire andre foreløbigt er sigtet for indbrud og herunder tyveri.

Tænkt dig op før du køber brugte varer

Julie Senderovitz Bendtsen fortæller, at indbrudstyvene ofte går efter ting, der er lette at sælge videre. Det er for eksempel mobiltelefoner, computere, iPads, smykker, husflid, penge og sågar bilnøgler, hvis de ligger fremme.

Derfor vil hun også opfordre folk til at tænke sig om, inden de køber usædvanligt billige varer på eksempelvis køb-salg-bytte sider på Facebook.

- Jeg vil gerne opfordre befolkningen i Grønland til at undgå at købe tyvekoster, for hvis der ikke var nogle, der købte tyvekoster, var der nok heller ikke nogen indbrud, siger hun og uddyber:

- Hvis man ser nogle ting, der er usædvanligt billigt til salg i gadebilledet eller på nettet, så lad vær med at købe det og ring i stedet til politiet, hvis man mistænker, at der er tale om hælervarer.

Køber man en vare, der er stjålet, så risikerer man nemlig selv at blive sigtet for hæleri. Det sker, hvis man burde kunne regne ud, at tilbuddet simpelthen er for godt til at være sandt.

Foruden privat salg på eksempelvis Facebook, så bliver hælervarerne ofte også solgt på gadeplan foran butikker. Hvis man køber varer af private borgere, så er politiets opfordring, at man sørger for at få kvittering med eller for eksempel betale via mobilepay, så overførslerne kan spores.

Tænd lys og vent med feriebilleder

Det er en ubehagelig oplevelse at være udsat for et indbrud. Det betyder, at man mister private ejendele, men også at fremmede personer er trængt ind i ens hjem.

Der er dog et par forholdsregler, du kan tage for at undgå indbrud, lyder det fra Julie Senderovitz Bendtsen.

Det er blandt andet at tænde lys både indendørs og udendørs, når man er væk hjemmefra.

Og vente med at poste fotos fra en ferie indtil, at man er kommet hjem igen.

- For vi har nogle gange oplevet, at nogle har fulgt dem på Facebook og set, at de ikke er hjemme, siger hun.

Et andet råd er at huske at låse døren, da flere indbrud begås i hjem, hvor hoveddøren har stået ulåst. I det hele taget skal man sørge for, at det er besværligt for eventuelle indbrudstyve at komme ind og ud hurtigt og uset.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt