S-61'eren tilbage til Diskobugten

21. juli 2005 15:55

S-61 helikopteren vender tilbage til Diskobugten i det nye år.

Air Greenland vandt som bekendt vinterbeflyvningen. Direktør Flemming Knudsen forklarer her, hvad det betyder for Diskobugten:

- Det her betyder, at S- 61 helikopteren vender tilbage til beflyvningerne af byerne, det vil sige Ilulissat, Godhavn, Christianshåb, Aasiaat plus Kangaatsiaq som tages med ind i beflyvningen af byerne. Og så vælges der en mindre helikopter som vi ikke har sat navn på endnu til bygdebeflyvning, siger Flemming Knudsen.

Air Greenland skal sørge for vinterbeflyvningen, der varer fra 1. november til 1. maj, da Landsstyret har besluttet, at serviceringen af befolkningen i Diskobugten kun skal foregå til vands om sommeren.

Vil det betyde at Air Greenland vil trække sig fra Diskobugten om sommeren?

- Nej, vi mener, at der er en mulighed for at beskæftige S-61’eren om sommeren. Vi vil jo gerne være med til at udvide turismen i Ilulissat, og vi har jo tidligere haft et S-61 produkt, som var meget populært i Diskobugten og det vil vi da gerne udbygge og eksperimentere med i sommerperioden, siger Flemming Knudsen.

Direktør for Air Alpha Greenland, Ole Dorph siger, at selskabet først til efteråret vil beslutte om de vil blive om sommeren og konkurrere om turisterne.

Air Greenland ejer hejseudstyr og kan dermed igen servicere redningsaktioner i Diskobugten.