Søskende-kærlighed mellem Siumut og Socialdemokrater

26. juni 2006 15:54

Det var partiet Siumut der havde sendt invitationen da lederen af Socialdemokraterne i Danmark – Helle Thorning Schmidt – for første gang kom til Grønland i denne weekend. Et besøg der afsluttes i dag.

Og der var måske god grund til, at Siumut inviterede partilederen. I den seneste tid har det nok været så som så med de hyggelige stunder blandt partikammerater, når siumuter mødte socialdemokrater.

I Folketinget er Siumut nu med i den nordatlantiske gruppe – ikke den socialdemokratiske. I selvstyrekommissionen har bølgerne af og til gået højt mellem de to partier – og Siumuts folketingsmedlem Lars-Emil Johansen har udtalt, at det er nemmere at samarbejde med den nuværende regering, end med den tidligere socialdemokratisk ledede regering – og dens slags bølger er netop god grund til at mødes, siger Helle Thorning Schmidt.

- Der er noget der går dybere end de skel, og jeg tror vi kan have meget glæde af at blive ved med at bekræfte, at vi er søsterpartier og at vi gerne vil hjælpe hinanden, siger partilederen.

En række store emner er i øjeblikket til debat i samarbejdet mellem Danmark og Grønland – blandt andet retsvæsen og øget selvstyre. Derfor har Helle Thorning Schmidt været glad for besøget – men det flytter ikke så mange holdninger.

- Jeg er meget positiv over for selvstyrearbejdet, og det der sker med sådan et besøg, er at vi får snakket med endnu flere, siger Helle Thorning Schmidt.