Søren Pind undskylder

Den danske integrationsminister Søren Pind undskylder nu en kontroversiel Facebook-kommentar, hvor han i weekenden sammenlignede den norske drabsmand Anders Behring Breivik med de miljødemonstranter i den nordjyske Østerild Klitplantage som for tiden demonstrerer mod oprettelse af et testcenter for vindmøller.
Skrevet af Karsten Sommer
26. juli 2011 09:41

- Ekstremismen tager til. Flere og flere mener sig berettiget til at tage sig selv til rette. Optøjerne på Nørrebro. Kirkebesættere. Østerild Klitplantage. Og nu ekstremismens hidtil mest sataniske fjæs i Norge, skrev Pind på Facebook.

Miljøforeningen i Østerild blev oprevet over, at Søren Pind nævnte protesterne mod rydningen i Østerild i forbindelse med massemordet i Norge.

Og nu får de så en undskyldning af integrationsministeren, hvis kommentar også har vakt stor og forarget opsigt i Norge.

I en kommentar til jp.dk siger Pind dog, at det er "direkte vrøvl", at han med citatet har sammenlignet de civile aktivister i træerne i Østerild med norske Breivik.

- Jeg bruger det alene som et eksempel på folk, der tager sig selv til rette. Men selvfølgelig er der da en enorm forskel på de to ting. Og derfor er jeg utrolig ked af, at nogen mener, at jeg har foretaget den sammenligning, siger Søren Pind til jp.dk.