Sømandshjemmet skal bruges som kollegium

I år har der været 1023 ansøgere til de gymnasiale uddannelser i Grønland. Halvdelen på 576 er blevet optaget. Det viser tallene om den kommende studiestart i august. Ligesom de foregående år kommer vi til at mangle kollegiepladser, oplyser kollegieinspektøren på Nordgrønlands Gymnasie Skole.
Skrevet af Nauja Møller
27. juli 2011 12:33

I år er der 415 ansøgere til gymnasiet i Aasiaat, og ud af de 415 er 168 studerende blevet optaget til de almene linjer og de et-årige studieforløb til studerende over 25 år.

I Nordgrønlands Gymnasiale Skoles egne kollegier er der plads til 186 personer til alle klasser fra gymnasiet. Udover kollegierne har de fra gymnasiet 37 lejemål fra INI samt private lejemål til brug som kollegier. Så i år kommer der til at mangle mindst 30 pladser til de nye studerende, siger Aron Rafaelsen, Kollegieinspektør i Nordgrønlands Gymnasiale Skole:

- Her i skolestarten i august kommer vi til at mangle mindst 30 pladser, som vi er nødt til at leje som akutlejligheder fra sømandshjemmet og hotellejlighederne, siger Aron Rafaelsen.

De studerende skal så blive i sømandshjemmet samt hotellejlighederne indtil der er plads på kollegierne:

- Som regel plejer der at gå 2-3 måneder, før der kommer udfald af de startende elever, og dem fra sømandshjemmene og hotellejlighederne bliver så flyttet til de forskellige lejemål, vi har i forvejen, siger Aron Rafaelsen.

Fra gymnasiet i Aasiaat er der i år givet 247 afslag til de ansøgende fra Nordgrønland.
Men Kollegieinspektøren på Nordgrønlands Gymnasiale Skole slår fast at, det ikke er på grund af kollegiemanglen:

- Så vidt jeg ved, så er udfra deres karakter de bliver sorteret fra, det er ikke på grund af boligmanglen de får afslag, siger Kollegieinspektør i Nordgrønlands Gymnasiale Skole, Aron Rafaelsen.

Det har desværre ikke været muligt at få status på kollegiesituationerne fra de to andre Gymnasiale Skoler i Grønland.