Rygestoprådgivere klar til at tage kampen op mod rygning

Departementet for Sundhed og Infrastruktur har med hjælp fra Kræftens Bekæmpelse Danmark uddannet 14 nye rygestoprådgivere.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
06. juni 2014 04:30

Kursisterne, som kommer fra Upernavik i nord til Nanortalik i syd, blev undervist i emner som rygningens påvirkning af kroppen, afhængighed, abstinenser, helbredsfordele ved rygestop og færdigheder i rådgivning.

En af deltagerne på det 3 dage lange kursus, Bolethe Stenskov, som er forebyggelseskonsulent og centerleder for Multicenteret i Narsaq, har nu lært at afholde rygestopkurser for små grupper.

- Det har været godt at få indblik i metoden, og jeg har fået den seneste information omkring rygning, passiv rygning, og hvor godt det er at stoppe med at ryge, siger hun.

Som rygestoprådgiver kan Bolethe Stenskov og andre, som kommer fra virksomhederne og kommunerne, nu afholde rygestopkurser for små grupper, som kan forløbe over en periode på cirka 6 uger.

- Min målgruppe vil være de unge, da der er dem som også er med til at sprede rygning hos børn og unge, da man stadig ser ældre unge rygere, der synes, det er cool at ryge, fortæller Bolethe Stenskov.

For at de unge skal stoppe med at ryge, skal rådgiverne og de unge, i første omgang holde et forberedende møde. Siden vil man få hjælp til at håndtere situationer, hvor der er risiko for tilbagefald og hjælp til at fastholde rygestoppet.

Kurset for de 14 deltagere blev afholdt af Kræftens Bekæmpelse Danmark og var udbudt som en del af partnerskabsaftalen mellem CSR Greenland og Departementet for Sundhed og Infrastruktur.