Rusland udviser diplomater på stribe

Europæiske diplomater er i stort tal blevet indkaldt til møder i det russiske udenrigsministerium, blandt andet den danske ambassadør, Thomas Winkler.
Foto © : The Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation
Skrevet af Ritzau
30. marts 2018 17:02

Alle har de fået besked på at sende en række diplomater hjem fra Rusland som et modsvar på de udvisninger af russiske diplomater, der blev annonceret i denne uge.

Ifølge det russiske udenrigsministerium har i alt 23 lande været indkaldt til møder fredag, og indtil videre ser det ud som om, at russerne har udvist lige så mange diplomater, som det pågældende land har gjort.

For Danmarks vedkommende er to diplomater blevet udvist. Det svarer til det antal russere, som udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) mandag gav besked på at forlade Danmark.

Værst set det ud for amerikanerne. Rusland har givet 60 amerikanske diplomater to døgn til at finde hjem, og han lukker det amerikanske konsulat i Sankt Petersborg.

Storbritannien har tidligere fået 23 diplomater udvist som gengæld for den britiske udvisning af 23 russiske diplomater.

Årsagen til den diplomatiske krise er giftangrebet på den tidligere russiske spion Sergej Skripal 4. marts i den britiske by Salisbury.

Skripal og hans datter er ifølge de britiske myndigheder blevet forgiftet med Novichok, som er en russisk opfindelse.