Royal Greenland afviser kritik

Skrevet af Mads Lynge
29. marts 2005 10:29

Landsstyremedlemmet for infrastruktur er skuffet over Royal Greenlands kritik af rapporten om den fremtidige grønlandshavn i Danmark.

- Jeg er ked af at Royal Arctic Line ikke har ville deltage i undsersøgelsen, da de er én de største operatørere ud fra Grønland. At de så derefter kommer og kritiserer rapporten er jeg endnu mere ked af, sagde Landsstyremedlemmet for Infrastruktur Jens Napaattooq før påske.

I avisen Sermitsiaqs erhvervssektion mener direktør i Royal Greenland Henrik Leth, at Royal Arctic Line tager alt for store fragtpriser, samtidig med at de favoriserer deres eget lodsning- og lastningsselskab i Ålborg havn.

- Vi er selvfølgelig kede af, at han har fået det indtryk af at vi ikke vil deltage i undersøgelsen. Men det har vi aldrig sagt. Dét vi har sagt er, at vi vil kende grundlaget for undersøgelsen før vi vil deltage, og det ville Royal Arctic Line ikke have fremlagt for de folk som skulle deltage i undersøgelsen, siger direktør i Royal Greenland Henrik Leth. Han påpeger desuden, at Royal Arctic Line ikke er uvildig i forbindelse med undersøgelsen af den fremtidige grønlandshavn i Danmark. Dertil er de alt for involverede i Ålborg havn mener han.

Royal Arctic Line har på baggrund af en koncession eneret til at fragte til og fra Grønland via grønlandshavnen i Ålborg.

Royal Greenland mener også, at Royal Arctic Line tager alt for dyre fragtpriser gennem deres egen datterselskab i Ålborg Arctic Container Operation.