Royal Greenland afkræves tilbagebetaling for tilskud

Skrevet af Carla Davidsen
05. oktober 2005 17:58

Direktoratet for fangst og fiskeri mener, at Royal Greenland skal betale penge tilbage til Hjemmestyret i forbindelse med administreringen af tilskuddet ved indhandlingen af rå isede rejer i 2004.

Det er baggrunden for den rapport, som direktoratet har fået udarbejdet med konsulentbistand for at vurdere de økonomiske konsekvenser af overfiskeri af rejer.

Når det drejer sig om, hvor meget der skal trækkes på fiskekvoten, er den kun den solgte mængde, der fratrækkes. Partier, der foræres væk, tælles ikke med, men kaldes et uregistreret kvotetræk.

Den omtalte rapport viser, at alene for rejefiskeriet ville fangstmængde falde med 8.500 tons, hvis det uregistrerede kvotetræk ophørte og hele fangsten blev trukket fra kvoten.

Afstanden mellem, hvad der fiskes på havet, og hvad der sælges i land, er baggrund for rapporten, bekræfter direktør i Direktoratet for Fangst og fiskeri, Amalie Jessen. Tilskuddet til indhandlingen af rå isede rejer i 2004 er blevet administreret af Royal Greenland.

- Vi har tjekket anvendelsen af tilskuddene sammenholdt med mængden af indhandlede rejer. Det er i den forbindelse, vi har fundet uoverensstemmelser i tallene og har derfor bestilt en konsekvensberegning.

Amalie Jessen oplyser, at der i øjeblikket regnes på uoverensstemmelserne. Samtidig venter direktoratet på et høringssvar vedrørende rapporten.