Nyt årsregnskab: Royal Arctic Line er igen i plus

Efter at have været nede og bide i græsset med et underskud på over 6 millioner kroner i 2017 er Royal Arctic Line igen i plus.
Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Mathies Hvid Toft
01. maj 2019 18:55
Versionist Jaaku Lyberth

Den selvstyreejede rederikoncern Royal Arctic Line sejler igen på den rigtige side af 0 kroner

Sidste år lykkes det koncernen at vende underskuddet fra 2017 på 6,6 millioner kroner til et plus på 14,1 millioner kroner efter skat.

Det er en tilfredsstillende udvikling set i lyset af selskabets investringsniveau sidste år. Sådan lyder konklusionen fra Royal Arctic Lines bestyrelsesformand, Ulrik Blidorf, til KNR.

- Man har investeret og investerer fortsat i en ny flåde. Det er første gang i selskabets historie, at man har så omfattende udskiftning af flåden, som man er i gang med lige nu, siger han.

LÆS OGSÅ Underdirektør i Royal Arctic Line forlader stilling efter 25 år

Årets resultat er dog det næstlaveste i siden 2014. Eksempelvis lå årsresultatet på 98 mio. kr. i 2016, 63 mio. kr. i 2015, mens det lå på 22 mio. kr. i 2014.

Styr på drift og IT

Ulrik Blidorf peger på, at der igen er kommet styr på IT-systemer, som en af de vigtigste årsager til, at koncernen igen leverer positive resultater.

- Hovedårsagerne er, at man har fået styr på driften og IT-systemer, lyder det.

2018 har også budt på vækst på omsætningen. Den voksede med 80 mio. kr. til 876 mio. kr. Egenkapitalen blev også forstørret sidste år og endte på 663 mio. kr. I 2017 lå egenkapitalen på 642 mio. kr.

LÆS OGSÅ Tommel op til Royal Arctic Lines samsejlingsplaner

Det er Ulrik Blidorfs overordnede forventning, at den positive udvikling fortsætter i år. Det er dog for tidligt at komme emd et præcist bud, omend det er klart, at det høje investerigsniveau fortsætter i år.

- Det ligger helt klart, at der er nogle massive investeringer, der kommer til at påvirke regnskabet. Og det er der en del afskrivninger på, som vil påvirke resultat i stort omfang, fortæller han.

Nye bestyrelsesmedlemmer

Regnskabet blev godkendt på koncernens generalforsamling onsdag eftermiddag. 

Her blev der også lavet om i Royal Arctic Lines bestyrelse. Minannguaq Zeeb og Stefan Buch er kommet ind og har erstattet de nu forhenværende bestyrelsesmedlemmer Tanja Nielsen og Amma Knudsen.

Derved består bestyrelsen i dag af Ulrik Blidorf, Erik Østergaard, Mai-Lill Ibsen, Minannguaq Zeeb og Stefan Buch og de tre medarbejdervalgte medlemmer Jens Peter Rosing Berthelsen, Eydun Simonsen og Laust Vestergaard.