Rolig weekend for politiet

25. april 2005 11:48

I størstedelen af landet melder politiet om en fredelig Stor Bededags-weekend. Det har sandsynligvis været roligt, fordi pengene er små her i slutningen af måneden.

I Aasiaat har en flok unge på 13-14 år dog ikke kunnet klare sig uden lidt ekstra, ulovlige lommepenge. Gruppen har i løbet af fredag og lørdag begået indbrud i en håndfuld forretninger samt i byens kirke, oplyser stationsleder Niels Tønnesen.

De unge har stjålet slik og små kontantbeløb. Blandt andet har de tømt kirkens indsamlingsbøtte. Men de unge er ikke alle sluppet lige godt fra tyverierne. Politiet har allerede pågrebet nogen af dem og vil nu informere de sociale myndigheder, fortæller stationslederen.

Qaqortoq politikreds har ligesom de fleste andre steder haft en rolig weekend, men politiet kan i stedet bringe en lille solstrålehistorie. Byen har nemlig fået fornemt besøg, måske i anledning af H.C. Andersens 200-års fødselsdag. En svane har forvildet sig længere nordpå end sædvanligt og opholder sig nu ved Storsøen til glæde for Qaqortoqs indbyggere.