Retsvæsen: Alle områder skal reformeres

23. juni 2006 04:01

Danmark skal sørge for at reformere alle dele af retsvæsenet i Grønland. Ventelisterne skal bringes ned, kredsdommerne skal uddannes bedre og der skal mere politi. Der skal kort sagt ske forbedringer på alle de områder hvor Grønland har ondt i sit grønlandske retsvæsen.

Landsstyremedlem for Justitsvæsen, Aleqa Hammond (S) fastslår, at det er en samlet pakke reformer Danmark skal levere.

Hvis den samlede pakke skal gennemføres vil det koste omkring 200 millioner kroner. Justitsminister Lene Espersen har tidligere givet udtryk for at der skal prioriteres når de forskellige lovforslag skal gennemføres.

Men det haster med at få gennemført reformen og alle områder er lige vigtige. Det siger højesteretsdommer Per Walsøe der sad som formand for retsvæsenskommissionen.

- Situationen i Grønland er ikke blevet bedre siden kommissionen afleverede sin betænkning for to år siden, siger Per Walsøe. Han erklærer sig derfor optimistisk med at Folketinget vil efterkomme landsstyrets og kommissionens ønske om den samlede pakke.

- Det grønlandske retsvæsen er jo ikke blevet mindre nødlidende siden vi startede vores arbejde. Så det er i allerhøjeste grad påkrævet mere nu end før at det bliver gennemført som en helheld. Så jeg har optimisme på kommissionens og Grønlands vegne, siger Per Walsøe.