Reje-konflikten fortsætter

28. marts 2006 06:41

Fra og med i dag går rejekrigen for alvor i gang. KNAPKs medlemmer stopper med at fiske og ligger stille. Hverken Royal Greenland eller KNAPK har her til morgen taget skridt til at få løst konflikten og inviteret til forhandlinger. Det oplyser KNAPKs formand, Peter Olsen, der har holdt møde med Landsstyret i sagen. Blandt andet for at få olieprisen ned for fiskerne. De stigende oliepriser og de lave rejepriser gør nemlig, at det ikke længere kan betale sig at fiske efter rejerne.

Fiskerne kræver, at Royal Greenland skal betale 215 millioner kroner om året for fiskernes rejer i stedet for de hidtil aftalte 200 millioner kroner. Royal Greenland vil dog kun møde fiskernes krav på halvvejen og betale 207 millioner kroner for rejerne.

Hvis konflikten trækker ud, kan manglen på rejer betyde, at genåbningen af rejefabrikken i Ilulissat d. 4. april må udskydes.

Indtil situationen er normaliseret vil man satse på at køre frostvarer og hellefisk på fabrikkerne oplyser Royal Greenlands direktør, Henrik Leth.