Regningerne vælter ud af skabene i Qaanaaq

15. maj 2006 10:18

Nogen har skeletter i skabene. I Qaanaaq Kom mune er det ubetalte regninger, der vælter ud, når man åbner lågerne. Sidste år måtte kommunalbestyrelsen på sine ca. 860 borgeres vegne låne 3 mio. kr. for at kunne betale regningerne. Men der dukker fortsat ubetalte regninger frem i lyset. Indtil nu lyder den samlede uforudsete udgift i år på ca. 2 mio kr.

- Regningerne dukker bare frem. De har ligget i skufferne uden at blive bogført. Der er kommet rykkere, men de ansatte har ikke været så gode til at informere os, siger Qaanaaqs borgmester Johanne H. Nielsen, Atassut.

- Servicen i Qaanaaq er nu så ringe, at vi kun har råd til at udbetale de lovmæssige ydelser, så nogen mærker i høj grad krisen i deres hverdag. De, der lider mest, er de arbejdsløse, siger Johanne H. Nielsen, der afviser at trække sig som borgmester, sådan som et flertal i kommunalbestyrelsen vil have hende til.

- Jeg har lovet borgerne, at jeg vil kæmpe til det sidste, og det har jeg også tænkt mig at holde.

Angående kommunens økonomi har Qaanaaq dialog med kommuneforeningen, Kanukoka, og Hjemmestyret hver eneste dag. Men det betyder ikke, at kommunen er sat under administration.

- Nej, ikke endnu, som borgmester Johanne H. Nielsen udtrykker det i et interview med Radioavisen.

Kort efter at den nye kommunalbestyrelse var trådt til i juni sidste år, stod det ifølge Johanne H. Nielsen klart, at den tidligere kommunalbestyrelse ikke havde fået korrekte informationer om økonomien.