Ekspert: Redegørelse kan ikke bruges som grundlag for prioritering

Landsplanredegørelsen kan ikke bruges som grundlag for en prioritering af byer og bygder. For der mangler en analyse af erhvervsmulighederne. Det mener Kåre Hendriksen, der er lektor ved Center for Arktisk teknologi på DTU.
Kulusuk
17. oktober 2016 08:21

Landsplanredegørelsen, blev i sidste uge trukket fra efterårssamlingen, blandt andet på grund af misforståelser om nogle formuleringer i rapporten, der blandt andet handler om prioriteringer af ressourcerne mellem byer og bygder.

Men der er rigtig mange faktorer der spiller ind i forhold til at kunne prioritere ressourcer og investeringer og udvalget af de faktorer, der indgår i redegørelsen er alt for få, siger lektor, Kåre Hendriksen.

Læs også Landsplanredegørelse: Ingen snak om tvangslukninger i høringssvar

I redegørelsen er byer og bygder prioriteret efter forskellige kategorier inden for demografi og adgang til el og vand. Men hvis Landplanredegørelsen skal bruges til at prioritere investeringer, så er det ikke nok, det nemlig helt afgørende, at se på det grundlag der er for erhvervet og mulighederne for udvikling, siger Kåre Hendriksen.

I landsplanredegørelsen bliver det gjort klart, at erhvervsgrundlaget og potentialet er et meget vigtigt kriterie, som gerne skulle have været med, men det har ikke kunnet lade sig gøre i redegørelsen i år.

Derfor arbejdes der på at få det med i næste års redegørelse, står der i rapporten.