The Ravens Storm – en kulturel og åndelig rejse

Produktionsselskabet Karitas Production, med Pipaluk K. Jørgensen i spidsen, har verdenspremiere på ny dokumentarfilm, The Ravens Storm.
Skrevet af Simon Uldum -
17. maj 2013 06:33

De fleste kender Pipaluk K. Jørgensen som produceren bag teaterprojekterne ’Oqarit Inuullutillu’ og ’Tulugaq’ der har turneret rundt i landet. Det var også hende der stod bag KNR’s talkshow ’Oqarit’.

Pipaluk K. Jørgensen er en meget foretagsom kvinde, der kaster sig ud i alle mulige projekter, hvor hun tør tage fat på nogle af de mest alvorlige samfundsproblemer vi har i Grønland, f.eks. selvmord, incest og seksuelt misbrug. Men det er nu ikke kun projekter med udgangspunkt i dystre problemer vi kender hende fra. Hun er blandt andet også kvinden bag den skæve karakter Børge Jackson, der rejste rundt i Grønland med sin tro følgesvend, kameramanden Brian.

Nu er Pipaluk K. Jørgensen og hendes produktionsselskab Karitas Production igen klar med en større produktion, ”The Ravens Storm”. En kulturel og åndelig rejse blandt indianere og vores stammefrænder i både Canada og Alaska, hvis formål var at binde de forskellige indianer- og inuitkulturer sammen. Det er der så kommet en dokumentarfilm ud af.

Karitas Production har været i gang med dokumentarfilmen i to år, og på fredag den 17. maj er der gallapremiere på filmen.

Hele projektet er et stort samarbejde mellem Kalaallit, First Nations og canadiske Inuit.

Selve premieren er bygget op som et helaftensarrangement med taler og musikalske indslag fra blandt andet Nina Kreutzmann Jørgensen, Mike Thomsen og ikke mindst Northern Cree POW POW, der er kommet helt fra Canada for at deltage i premieren.

-Fire skuespillere tager af sted i juli 2011 på turné til Ontario, Nunavik og Nunavut i to måneder, med danseforestillingen ”Tulugaq” (red. ravnen) og teaterforestillingen ”Oqarit Inuullutillu”. Det bliver en rejse med mødt mellem stammefrænder, og en kulturel oplevelse for alle. For Najattaajaraq bliver det også en indre rejse og et stormfuldt møde med en maske hun i flere år har kæmpet med at få af, fortæller Pipaluk K. Jørgensensiger fra Karitas Production.

Efter premieren er det planen at dokumentarfilmen skal distribueres til visning ved internationale filmfestivaler, blandt andet ImagiNATIVE i Toronto i Canada samt Chicago International Social Change Film Festival. Der er også lavet aftaler med andre festivaler ligesom man og taler med andre festivaler i blandt andet Alaska og Chile.

Gallapremieren sker fredag den 17. maj kl. 18.30 og slutter kl. 23.00.

Se trailer til filmen her