To tredjedele af verdens fly af typen Boeing 737 Max 8 og 9 bliver holdt på jorden, skriver New York Times.Foto: Gerard van der Schaaf/Flickr Creative Commons

Rapporter har tidligere vist problemer med Boeing-fly

Rapporter har tidligere vist problemer med Boeing 737 Max 8 og 9, der ligner det etiopiske flystyrt. Europa stopper flyvninger, mens USA flyver videre med Boeing.

Amerikanske piloter har mindst to gange sidste år rapporteret problemer med flytyperne Boeing 737 Max 8 og 9, skriver dr.dk

Et fly af netop den type styrtede ned i Etiopien i søndags og kostede 157 menneskeliv, mens et lignende styrt i Indonesien dræbte 189 mennesker for mindre end et halv år siden.

LÆS OGSÅ Boeings ulykkesfly får flyveforbud i hele Europa

Derfor vækker det opsigt, at der tidligere har været rapporteret problemer, der har ligheder med de to flystyrt.

Både ved de to styrt og de to amerikanske rapporteringer opstod problemerne kort efter flyene var lettet, skriver magasinet Time.

I begge de amerikanske rapporter begyndte flyene at dykke kort efter autopiloten var slået til. Og problemet blev løst ved at koble den fra igen og flyve manuelt.

LÆS OGSÅ Passagerfly er styrtet ned i Etiopien

Hvad der er årsagen til flystyrtet i Etiopien er endnu ikke klart, mens styrtet i Indonesien tyder på at have noget et sikkerhedssystem at gøre og ikke autopiloten.

I den seneste uge har ulykkerne med Boeing-flyene fået myndigheder og flyselskaber over hele verden til at stoppe flyvning med Boeing 737 Max 8 og 9.

Det gælder blandt andet hele Europa, Australien, Kina og Indien. Ifølge New York Times har to tredjedele af verdens fly af den type flyveforbud.

I USA, hvor Boeing hører hjemme flyver man dog fortsat med flyene.

LÆS OGSÅ Boeings ulykkesfly får flyveforbud i hele Europa

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt