RAL får 400 millioner kroner retur

De fleste ville nok juble, ved udsigten til at der snart går 400 millioner kroner ind på ens bankkonto. Men ikke Royal Arctic Line.
Skrevet af Mads Ullerup
05. december 2012 07:50

De flere hundrede millioner kroner, der snart går ind på kontoen hos selskabets konto er nemlig en trist påmindelse om at RALs ordre på fem fragtskibe fra Tyskland nu officielt er annulleret.

Det var det tyske skibsværft P&S Werften i Stralsund, der efter planen skulle levere fem nye fragtskibe til Royal Arctic Line.

Men en konkurs sætter nu en stopper for byggeriet af skibene og derfor sørger en bankgaranti nu for at Royal Arctic Line får deres penge tilbage. Men det er en ringe trøst, forklarer Jens Andersen, der er administrerende direktør hos Royal Arctic Line i en pressemeddelelse.

- Det er en sjælden oplevelse at være ked af, at der kommer flere hundrede millioner ind på kontoen, men det er faktisk den situation, vi står i. Det har været en nedslående oplevelse at følge værftets deroute, men vi håber på en hurtig afklaring og bestilling af nye skibe, siger Jens Andersen.

Den kedelige besked er også nået frem til Naalakkersuisoq for Trafik og Infrastruktur, Jens B. Frederiksen, der for tiden deltager sig i et klimatopmøde i Qatar.

- Vi er selvfølgelig kede af det, der er sket, men det er en udefrakommende påvirkning, som ikke nogen i Grønland kan gøre noget ved. Det der er vigtigt nu, er, at Royal Arctic Line finder en ny løsning, så snart de kan i forhold til at få bygget de her skibe, siger Jens. B. Frederiksen.

Ifølge dagens pressemeddelelse venter Royal Arctic Line lige nu på at få tilbagebetalt deres penge. Dernæst vil de gå i gang med konkrete forhandlinger med potentielle værfter.

Royal Arctic Line forventer, at de kan indgå en ny aftale inden for kort tid, og håber at de første skibe kan være klar i slutningen af 2014.

Royal Arctic Line oplyser, at der er igangsat levetidsforlængelse af de eksisterende skibe, hvilket betyder, at der på trods af den tyske konkurs fortsat vil blive sejlet efter det kendte mønster til både byer og bygder.