Selskabet er nu i gang med en undersøgelse for at finde ud af, hvordan skibet kunne rive sig løs i stormen, på trods af at der var lagt ekstra trosser på skibet.Foto: Royal Arctic Line

RAL-containerskib har skader efter kollision med pram

Tukuma Arctica har fået trykskader på skroget og mindre huller, da skibet rev sig løs af fortøjningerne under en storm på Færøerne.

Søndag formiddag er Royal Arctic Lines containerskib Tukuma Arctica blevet slæbt tilbage til kajen i Torshavn på Færøerne, efter af skibets fortøjninger natten til lørdag sprang under et stormvejr.

Dykkere har undersøgt skibet tidligere i dag, og undersøgelsen har vist, at der er sket mindre skader på skibet, da det rev sig løs af fortøjningerne.

- Skibet er stødt mod en pram, som har forårsaget skader nogle trykskader på selve skroget og nogle mindre huller, men det er noget, der kan repareres på stedet, siger vicedirektør i Royal Arctic Line Aviâja Lyberth Lennert.

LÆS OGSÅ RAL-containerskib river sig løs af fortøjningerne under storm på Færøerne

På trods af skaderne er skibet lige nu i gang med at blive lastet, fortæller vicedirektøren.

- Tukuma Arctica er lige nu i gang med at blive lastet, samtidig med at der foregår reparationer af de mindre skader, som skibet har fået, siger vicedirektør Aviâja Lyberth Lennert.

Containerskibet skulle have sejlet mod Aarhus lørdag morgen, men sejlplanerne blev ødelagt, da trosserne sprang. Royal Arctic Line skal derfor finde ud af, hvornår skibet er klar til at sejle igen.

- Afhængig af hvordan reparationerne går i dag, så melder vi en ny sejlplan ud. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at indhente denne forsinkelse, og det gør vi i samarbejde med Eimskip, siger Aviâja Lyberth Lennert, vicedirektør i Royal Arctic Line.

Selskabet er nu i gang med en undersøgelse for at finde ud af, hvordan skibet kunne rive sig løs i stormen, på trods af at der var lagt ekstra trosser på skibet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt