Foto: Jacob Strøm/RAL

RAL beklager fragtfejl

Royal Arctic Line arbejder på at få systemerne på ret kurs igen, og der var færre fejl i sidste uge, oplyser Verner Hammeken i en mail til KNR.

Sidste uge var væsentligt bedre for Royal Arctic Line end ugen før. Mens selskabets fejlprocent lå på 6,1 procent i uge 27 var sidste uge på 2,3 procent, altså cirka halvt så mange fejl.

De mange fragtfejl har blandt andet ramt Pilersuisoq og Pisiffik, der har tomme hylder, kasserede varer og skuffede kunder. Og hos Pilersuisoq mener man, at Royal Arctic Line bør tage et større ansvar for fejlene.

- Det har betydet problemer for vores købmænd på kysten, som står med kunden i hverdagen, hvor de prøver at forklare dem, hvorfor vi ikke har de varer, vi skal have. Det er vores købmænd, der står i skudlinjen, og der synes jeg, at RAL har været for dårlige til at påtage sig det ansvar, de har, at forklare befolkningen, at det altså er hos dem fejlen ligger og ikke hos os, siger Kurt Lauritsen, der er indkøbs- og logistikchef hos KNI.

LÆS OGSÅ Pilersuisoq hårdt ramt af RALs fragtfejl

LÆS OGSÅ Pisiffik må kassere på grund af RALfejl

Til det skriver Royal Arctic Line direktør, Verner Hammeken, i en mail til KNR.

- Hvis Pilersuisoq har den oplevelse, at vi ikke har været gode nok til at fortælle om, at det er hos Royal Arctic Line, at fejlene ligger, så er det selvfølgelig rigtigt. Det er deres oplevelse af situationen og det skal vi da være de første til at beklage, skriver han.

Forklaringen på fejlene lyder, at det skyldes de nye systemer, der er indført i Royal Arctic Line. I mailen til KNR skriver direktør Verner Hammeken.

- Vi har et nyt system hvor udfordringen er at få data opdateret korrekt fra starten. Når det er løst vil fejlene, som selvfølgelig rammer alle, blive kraftigt reducerede indenfor få uger. Det er der vores fokus er, skriver han.

Ifølge analyser fra Royal Arctic Line vil kvalitetsproblemerne være løst inden for 2 til 5 uger, det vil sige fra slutningen af juli til midten af august, skriver direktøren.

LÆS OGSÅ Teknisk kaos hos RAL rammer Brugseni

LÆS OGSÅ Fragten fejler hos RAL

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt