Røde Kors vil hjælpe udsatte børn og unge

Ungdommens Røde Kors i Danmark, indleder nu et samarbejde med Kalaalit Røde Korsiat, for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge her i landet.
18. oktober 2012 06:32

Ungdommens Røde Kors i Danmark, der for nyligt fik en pris fra Kronprinseparret for deres arbejde, indleder nu et samarbejde med Kalaalit Røde Korsiat, for at forbedre vilkårene for udsatte børn og unge her i landet og samtidig skabe en stærkere "frivillighedskultur" - som det udtrykkes.

Det sker med en donation fra Villum Fonden på fem millioner kroner, der er øremærket Grønland.

Manglende uddannelse, arbejdsløshed, ensomhed, misbrug eller vold i familien. Det nogle af de problemer, som mange grønlandsk unge kæmper med i hverdagen, og det skal pengene bruges til at dæmme op for, lyder meldingen fra Ungdommens Røde Kors.

- Sammen med Røde Kors i Grønland vil vi give ressourcestærke unge mulighed for at gøre en forskel for deres udsatte jævnaldrende, siger generalsekretær Anders Folkmer Buhelt fra Ungdommens Røde Kors.

Kaalallit Røde Korsiat ser frem til samarbejdet.

- Hvis vi bare kan bidrage med at give de udsatte unge nogle sociale kompetencer, der gør det muligt for dem at komme videre, så har vi brugt pengene godt, understreger Lissi Olsen fra Nuuk Røde Kors overfor Frederiksberg Bladet.

De vil nu ansætte en projektmedarbejder i forbindelse med bevillingen, som sammen med målgruppen skal finde frem til, hvilke konkrete projekter der kan hjælpe de unge bedst muligt