Røde Kors har vokseværk

Kalaallit Røde Korsiat har oprettet to nye lokalafdelinger. En i Aasiaat og en i Tasiilaq.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
12. juni 2017 07:36

Først var det lokale ildsjæle i Tasiilaq, der i kølvandet på vinterens tragiske ulykker i byen, besluttede at tage et privat initiativ til opstart af en Røde Kors afdeling i Tasiilaq.

Og interessen var stor. Hele 60 personer mødte op til den stiftende generalforsamling januar, fortæller foreningens sekretariatschef Kirsten Mortensen i en meddelelse.

Siden generalforsamlingen har afdelingen taget flere gode initiativer. Formanden er blevet uddannet instruktør i psykisk førstehjælp og flere medlemmer er med i byens Kriseberedskab. Bestyrelsen har planer om at åbne en telefonlinje, ligesom de er aktive i at genoplive ”Uppik”, der er en afdeling af Natteravnene.

 

Asiaat får genbrugsbutik

I april var det så Aasiaats tur til at invitere til stiftende generalforsamling af en lokalafdeling i byen. Byen har længe ønsket at få en genbrugsbutik, og det kræver at der er en forening, der står bag. Og nu har den nyoprettede afdeling indgået lejemål på egnede lokaler til en butik.

Lige nu pakker Kalaallit Røde Korsiats afdeling i Nuuk kasser med tøj og legetøj til butikken i Aasiaat. En stor del af tøjet er nyt, skænket til KRK af den islandske skakforening, der lige har været på besøg i hovedstaden.

 

Medlemmer af bestyrelsen i Tasiilaq er

Formand: Anna Kûitse Kúko

Næstformand: Paulus Lind

Kasserer: Karoline Bianco

Sekretær: Karen Poulsen

Bestyrelsesmedlemmer: Hjørdis Viberg, Augo Nuko, Robert Tukula

 

Aasiaat bestyrelsen består af:

Agathe Steenholdt Formand

Medlemmer til bestyrelsen er:

Helle R. Sørensen

Karen Amossen

Risa B. Rafaelsen

Hanne Underberg

Suppleanter til bestyrelsen:

Birgit Johansen

Jytte Ammitzbøll