Rød blok smider Aleqa Hammond på porten

Løsgænger Aleqa Hammond er ekskluderet fra det røde valgforbund i Folketinget, efter hun har taget imod et tilbud fra Venstre om at blive formand for Grønlandsudvalget.
Foto © : Kopenhagen Fur
19. december 2016 09:33

Det meddeler Socialdemokratiet.

Ifølge partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, er socialdemokraterne forundret og skuffet over, at Aleqa Hammond i sidste uge valgte at tage imod Venstres tilbud om formandsposten og dermed give Venstre et mandat mere.

Socialdemokratiet har støttet Hammond og Grønland i en række mærkesager, blandt andet om at forhindre et forbud mod import af sælskind i EU samt indsatsen overfor udsatte grønlændere, lyder det.

LÆS OGSÅ Udpegelse af Aleqa Hammond er smart træk af Løkke

Men posten som formand har åbenbart været vigtigere end mærkesagerne, lyder kritikken fra Socialdemokratiet.

- Det skuffer os meget. I stedet for at sidde som næstformand i udvalget og have Socialdemokratiets og den røde bloks støtte i sit arbejde for Grønland, har Aleqa Hammond solgt ud af sine værdier for at kunne kalde sig udvalgsformand uden opbakning. Forskellen på de to poster er groft sagt, at formanden må udtale sig til medierne på udvalgets vegne om f.eks. udvalgets studierejser eller udvalgets generelle arbejde.

LÆS OGSÅ Aleqa Hammond bliver ny formand for Grønlandsudvalget

Socialdemokratiet vil nu arbejde tættere sammen med Siumut for at sikre, at de grønlandske, socialdemokratiske vælgere får indflydelse i Folketinget, meddeler Socialdemokratiet.

Aleqa Hammond har fået posten som formand for Grønlandsudvalget mod ikke at stemme imod regeringen i sager, der kan vælte Lars Løkke Rasmussen som statsminister.