Den eksisterende havn i KangerlussuaqFoto: Flickr/Capella "Pia" Boltiador.

Qeqqata Kommunia vil anlægge ny havn i Kangerlussuaq

Qeqqata kommunalbestyrelse lægger nu op til, at der skal arbejdes for etablering af en ny havn i Kangerlussuaq - Et projekt, der ventes at koste omkring 33 millioner kroner, og som kommunalbestyrelsen mener er den bedste erhvervsudviklingsinvestering, samfundet kan satse på. Investeringen vil være tjent hjem på kun 3 til 4 år, viser de foreløbig beregninger.

Qeqqata kalder i en pressemeddelelse en ny havn nødvendig, fordi den eksisterende havn kun har en vanddybde på  2 meter. Det betyder, at fragtskibe og krydstogtskibe ligge for anker længere ude ad fjorden, mens mindre pramme og tenderbåde bringer gods og passagerer ind til land.  

Ny havn kan skabe større omsætning
Trods de kaotiske havneforhold vælger en række mindre krydstogtskibe at udskifte passagerer i Kangerlussuaq, mens de større krydstogtskibe vælger at udskifte passagerer i nabolandene. Det betyder, at Grønland mister lufthavnsafgifter og omsætning. En ny havn vil gøre det muligt for flere og større skibe at udskifte passagerer i Kangerlussuaq, fremgår det af pressemeddelelsen.  

Ny havn 10 km længere ude ad fjorden
Ingeniørfirmaet Rambøll har i samarbejde med ARTEK undersøgt mulighederne for en ny havn. Den kan etableres ca. 10 km længere ude ad fjorden end det nuværende havneanlæg. Her er der 10 meters vanddybde ved laveste vand og havnen kan modtage skibe op til omkring 230 m i længden.  svarende. Selve havneanlæggelsen estimeres til 23,4 mio. kr. Samtidig skal der etableres en vej til havnen. Og den skønnes, at ville koste 9,8 mill. kr. Altså en samlet investering på 33,2 mill. kr., lyder de tekniske vurderinger.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt