Qaasuitsup ude af tilsyn

Qaasuitsup Kommunias økonomi er ikke længere under skærpet tilsyn, det meddeler Selvstyret i en pressemeddelelse.
08. juli 2016 07:46

Qaasuitsups økonomi har det ifølge pressemeddelelsen bedre end forventet, og derfor er Qaasuitsup Kommunia og Selvstyret blevet enige om at ophæve kommunens skærpede tilsyn fra den 24. juni 2016.

- I en tid hvor behovet for store investeringer trænger sig på i kommunen, er det mig en glæde at kunne meddele, at kommunen nu er fritaget for Selvstyrets skærpede tilsyn. Dette skyldes, at kommunen har fået styr på sin økonomi gennem stram økonomistyring, harmonisering samt øgede indtægter, siger Ole Dorph, borgmester i Qaasuitsup Kommunia.

Læs også Qaasuitsup Kommunia får stort overskud

Naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen, glæder sig over, at kommunen har fået bedre styr på økonomien. Dermed er endnu en kommune ude af Selvstyrets tilsyn.

- For nogle år tilbage var tre kommuner underlagt skærpet tilsyn. Nu er der ingen. Det viser, at skærpet tilsyn virker. Og det er en glædelig udvikling, udtaler Randi Vestergaard Evaldsen i pressemeddelelsen.

Læs også Bloktilskudet til kommunerne er fordelt

Hun mener også, at det i forhold til en potentiel opdeling af Qaasuitsup Kommunia i flere enheder er det glædeligt, at kommunen fremstår økonomisk robust. Qaasuitsup har været under skærpet tilsyn siden april 2015.

Læs også Qaasuitsup Kommunia under skærpet tilsyn

Læs også Handlingsplan skal rette op på rod i Qaasuitsup Kommunia