Psykolog: Dømte pædofile bør også have behandlingsdom

18. april 2005 11:41

Alle, der dømmes for pædofili, bør også have en behandlingsdom i form af for eksempel psykologsamtaler, medicinsk hjælp eller adfærdsterapi. Men det er langt fra altid det sker.

- Og derfor kan de uhindret fortsætte deres seksuelle overgreb på børn, siger psykolog i Narsaq kommune, Ernst Peilmann.

Hans udtalelser kommer i forbindelse med en sag i Narsaq, hvor Kredsretten i sidste uge idømte en 52-årig mand tidsubestemt forvaring i anstalten i Herstedvester. Manden er fundet skyldig i seksuelle overgreb mod 11 drenge igennem flere år. Manden har anket sagen til Landsretten, men har før fået dom for pædofili.

- Når Kriminalforsorgens tilsyn med den dømte pædofile udløber kan en pædofil i princippet gøre, hvad han vil og gentage sine overgreb et andet sted, siger Ernst Peilmann.

På den igangværende forårssamling skal politikerne iøvrigt andenbehandle et forslag om, at medarbejdere på børne- og ungeområdet skal tjekkes i kriminalregistret før de bliver ansat. Det hilser Ernst Peilmann velkomment.

- Der er behov for at indføre lovgivning på alle områder, hvor der færdes børn og unge, siger Ernst Peilmann til Radioavisen.