Prisnedsættelser hos Tele Post

Tele Post Greenland lægger nu op til nye mærkbare prisnedsættelser på en lang række takster. Det sker efter, at det selvstyreejede selskabet i årets første seks måneder har fordoblet sit halvårsresultat i forhold til sidste år. Resultatet rundede med udgangen af juni 58 millioner kroner i rigtige store tal mod 29 millioner i samme periode i fjor.

Ifølge en pressemeddelelse fra selskabet skyldes den markante fremgang især to ting: En kraftig vækst i brugen af mobildata, fordi kunderne i stærkt stigende grad bruger mobiltelefonen til tjekke e-mails og til at gå på nettet. Samtidig har selskabet foretaget en række store effektiviseringer, der har ført til en række administrative besparelser.

Og konstitueret administrerende direktør, Steen Montgomery-Andersen lover, at
halvårsresultatet på de 58 millioner kroner ikke  kommer til at samle støv - hverken hos TELE-POST eller i banken.

I stedet bebuder han fortsat store investeringer i blandt andet sikring af søkablet og udbygning af mobilnetværket og radiokæden. Der vil desuden være mærkbare prisnedsættelser, foreløbig på to områder:

Privatkunderne kan man se frem prisnedsættelser på hele 50 procent, idet TELE-POST har bedt myndighederne om lov til at sænke afgiften på mobildata - typisk e-mail, nyheder på nettet og lignende tjenester.

Også til erhvervskunder med netværk internt i virksomheden er der gode nyheder: Her vil TELE-POST nemlig også halvere prisen på den dataservice, der kaldes ”MPLS VPN ”.

Men TelePost's direktør kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvornår ændringerne kan træde i kraft. Selskabet har haft en ansøgning liggende hos Telestyrelsen siden midten af mart og en anden siden begyndelsen af juni for at få grønt lys til de lavere takster.

Også POST-divisionen viste gode takter i første halvår i og med, at omsætningen her steg med fire procent i forhold til samme periode sidste år til trods for, at stadig flere over hele verden bruger elektronisk post frem for papir og frimærker.

Samlet set forventer ledelsen efter årets første seks måneder et resultat før skat for hele 2012 på omkring 90 millioner kroner mod sidste års godt 71 mio. kr.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!