Priserne svinger med 14 procent

En dagligvare i butikkerne i Grønland svinger 14 procent i pris.
Skrevet af Dorthea Johansen
07. marts 2014 04:33

Atuisoq har lige gennemført en prisundersøgelse på dagligvarer på Forbrugerrådets vegne. Undersøgelsen foregik i række byer og bygder her i Grønland.

I prisundersøgelsen blev der spurgt til den gældende normalpris den 27. november 2013.

Undersøgelsene viser et udsving på cirka 14 procent i de 204 normalpriser på varer. Det vil sige, at hvis en vare gennemsnitlig koster 20 kroner, så koster den  i gennemsnit 17 kroner og 23 kroner i de andre forskellige butikker.

Atuisoq konkluderer, at det ikke altid er de samme butiskskæder, der har den dyreste normalpris på alle typer af varer. Det vil sige, at butikkernes interne prissætning er ens for alle andre butikker, og at ingen af dem har store forskellige priser fra by til by eller fra bygd til bygd.

Prisundersøgelsen foregik i 8 forskellige butikker. Det er nødvendige dagligvarer, der er blevet undersøgt, såsom ris, pasta, mel, krydderier og frostvarer.

Undersøgelsen er den første nyere, der sammenligner priser i butikker i både byer og bygder, hvorfor det ikke er muligt i dag at sige noget om prisudviklingen. Det vil først være muligt, når Atuisoq har gennemført en ny tilsvarende undersøgelse om 1-2 år.