Pressenævn er udpeget for de næste fire år

Grønlands Pressenævn for de næste fire år er udpeget.
Foto © : KNR
Skrevet af Jonas Fievé
17. juni 2017 15:52

Pressenævnet har som deres primære opgave at behandle sager om etik i den grønlandske presse. Medlemmerne har ingen juridisk magt i forhold til pressen, men nævnets medlemmer kan udtale kritik af mediernes dækning og pålægge et medie at bringe en rettelse.

Nævnet har ikke mange nye medlemmer i forhold til det seneste pressenævn, der var udpeget fra 2013 til 2017. Jørgen Chemnitz fra film.gl er dog nyt medlem.

I spidsen for nævnet sidder landsdommer Søren Søndergård Hansen, der er udpeget af naalakkersuisut. Mariia Simonsen fra Ilisimatusarfik og Dorthe Olsen fra Sermitsiaq repræsenterer Grønlands Presseforening. Poul Krarup, Sermitsiaq, og Mikkel Bjarnøe Lund er valgt som repræsentanter fra de redaktionelle ledelser.

Jørgen Chemnitz fra film.gl og Tupaarnaq Rosing Olsen, Kalaallit Atuakkiortut, er med i nævnet på vegne af de relevante organisationer.

Fakta

Nævnet træffer afgørelse i sager om, hvorvidt der er sket en offentliggørelse, der er i strid med god presseskik, og om hvorvidt et massemedie er forpligtet til at offentliggøre et genmæle, herunder om genmælets indhold, form og placering.