Præster søger hjælp

30. maj 2006 17:39

Præstens dør er altid åben for ulykkelige mennesker, der har brug for trøstende ord. Det står præsterne fast på, men med de mange selvmord, og begravelser oveni højtiden for konfirmationer, har præsterne i Nuuk haft usandsynlig travlt. – Så travlt, at præsterne nu selv har fået brug for et lyttende øre og, derfor har de hentet eksperthjælp ude fra.

- I maj måned har vi haft en del bryllupper, konfirmationer og så har vi haft mange selvmord, fortæller domprovst Emma Balslev og travlheden kan mærkes på sjælen.

- Der har været meget, og vi har jo tavshedspligt, når vi snakker med folk, så derfor holder vi det for os selv og når der har været så mange selvmord, så har der været meget, som vi skulle holde for os selv, og det har været svært og man føler sig meget magtesløs.

Derfor har præsterne nu for første gang hentet eksperthjælp ude fra.

- Jeg tror nok, at det er for første gang siden jeg blev præst, at jeg har haft behov for at snakke om det og derfor har jeg så henvendt mig til kommunen, som hjælper mig med at stille en selvmordsforebyggelseskonsulent til rådighed.

- Vi prøver at finde én, som vi præster kan snakke med om vores tanker. Vi har nye tanker, som er lidt ubehagelige for én.