Portræt af Kim Kielsen - hvem er han?

I går offentliggjorde Hans Enoksen, at han vil indstille Kim Kielsen som ny landsstyremedlem for råstoffer, bolig og infrastruktur. Kim Kielsen er et relativt ubeskrevet blad i grønlandsk politik, og er ikke særlig kendt i den brede offentlighed, så vi har set lidt nærmere på, hvem han er.

Før Kim Kielsen gik ind i politik, var han politibetjent. Før han blev politibetjent, var han sømand. Kim Kielsen blev født i Paamiut i 1966. Som 17-årig kom han ud og sejle med skoleskibet Danmark og det førte til en uddannelse som skibsassistent og en 10 år lang karriere på søen, hvor han sejlede for KNI.

Kim Kielsen var politibetjent. I 1993 fulgte han i faderens fordspor og begyndte på politiskole i Nuuk. Her blev han færdig i 1996 og har arbejdet som politibetjent i Upernavik og Paamiut, frem til 2003. Her søgte han orlov fra politiet, for at opstarte et projekt for børn og unge med problemer. Her arbejdede han indtil 2005, hvor han blev valgt ind i landstinget for Siumut. Desuden blev han også i 2005 valgt ind i kommunalbestyrelsen i sin hjemby Paamiut, hvor han nu er 1. viceborgmester.

Den 9. marts skal Landstinget godkende indstillingen af Kim Kielsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt