Politisk vrede mod Center for Grønlandskforskning

05. maj 2006 06:45

-Vi har ikke brug for endnu et dansk forskningscenter der undersøger folkesundheden i Grønland. For er der noget vi har styr på, er det forskning i vores levevis. Det er jo derfor vi lancerer folkesundhedsprogrammet.

Det siger landsstyremedlem for Sundhed Asii Chemnitz Narup. Hun er oprørt og vred, fordi en dansk læge har været med til at oprette et nyt Center for Grønlandsforskning i Ålborg. Tilsyneladende uden at involvere Hjemmestyret og landsstyremedlemmet for Sundhed.

Og Asii Chemnitz Narup lægger ikke skjul på sin forargelse.

-Jeg er træt af danske imperialistiske forskere, der så gerne vil hjælpe Grønland. I virkeligheden handler det om at fremme deres egen karriere, siger Asii Chemnitz Narup.

Hun peger på, at Grønland allerede har sin egen forskningsprofessor i sundhed. Det er læge Peter Bjerregaard der står i spidsen for den store folkesundhedsundersøgelse der finder nu frem til år 2009. Direktoratet for Sundhed har ansvaret for undersøgelsen, som gennemføres af Center for Sundhedsforskning i Grønland på Statens Institut for Folkesundhed.