Politikere skal drøfte udvikling i Arktis

Hvordan sikrer man befolkningen i Arktis en bæredygtig, økonomisk udvikling? Det skal politikere og eksperter fra Grønland, Færøerne og Danmark drøfte på en konference i København.

Det sker under titlen “The SDGs in the Arctic: Local and Global Perspectives” fredag 1. december i Eigtveds Pakhus på Christianshavn.

Det er det danske udenrigsministerium og naalakkersuisut, som står bag konferencen. Og den skal sætte fokus på mulighederne for økonomisk udvikling i Arktis inden for rammerne af FN’s bæredygtighedsmål for 2030.

Målene siger blandt andet, at al fattigdom skal stoppe, at alle mennesker skal have adgang til uddannelse, rent vand og sanitet, og at forbrug og industrialisering skal fremmes på en bæredygtig facon.

Og netop bæredygtig, økonomisk udvikling er også en del af den danske regerings udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi for 2017-2019.

LÆS OGSÅ Dansk regering vil løfte Arktis økonomisk

LÆS OGSÅ Ris og ros til dansk udenrigsstrategi

Blandt hovedtalerne er Kronprins Frederik, naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Suka K. Frederiksen og naalakkersuisuq for finanser og skatter, Aqqaluaq B. Egede, den danske udenrigsminister Anders Samuelsen,Færøernes udenrigs- og erhvervsminister Poul Michelsen og Lise Kingo, der er direktør for FN’s Global Compact, som er et sæt værdier for virksomheders sociale ansvar.

Herudover er en række fagpersoner fra den private og offentlige sektor inviteret.

LÆS OGSÅ Grønland giver lettere adgang til USA’s regering

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl