Politikere: Qaqortoq-lufthavn vil skabe vækst

Den planlagte lufthavn i Qaqortoq er ved at være en realitet. Naalakkersuisut har nemlig afsat midler til en ny lufthavn i sydregionens hovedstad, og det vil give kommunen et løft.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
23. august 2014 10:06
Naalakkersuisoq for Sundhed og Infrastruktur Steen Lynge mener, at den nye lufthavn i Qaqortoq vil spare Grønland udgifter til blandt andet servicekontrakter og give Kommune Kujalleq en tiltrængt vækst.
 
- 40 procent af de rejsende i Sydgrønland, bliver fløjet videre til Qaqortoq. Det vil resultere i, at vi får mindre udgifter om året på servicekontrakter, og på den måder opnår vi en masse besparelser. På den måde regner vi også med at kunne spare ved udgifterne til ansatte i transportsektoren, siger Steen Lynge. 
 
Han understreger, at der ikke er planer om at lukke lufthavnen i Narsarsuaq, men at den i stedet skal nedgraderes, alt efter hvilke behov f.eks. mineindustrien får for en lufthavn i området. 
 
 
Borgmesteren i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen, er selvfølgelig glad for udsigterne til en lufthavn i Qaqortoq. Han mener, at det vil gavne hele regionen på mange områder. 
 
- Vi får øget aktivitetsniveau på anlægsområdet og det betyder flere mennesker i arbejde, det betyder større indtægter på skatteområdet, og i det hele taget betyder det langt bedre muligheder i eksport af Sydgrønlandske råvarer, for at binde Sydgrønland sammen med resten af Grønland, siger Jørgen Wæver Johansen til KNR. 
 
 
Ikke mindst på erhverv og turistområdet, mener han, at lufthavnen vil skabe vækst. 
 
- Vi forventer, at der kommer langt større strøm af turister, og vi forventer et langt højere aktivitet imellem Sydgrønland og resten af Grønland.
 
-Et øget samarbejde fører som regel til vækst på erhvervsområdet med sig. Det er hårdt tiltrængt, og vi glæder os meget til at være med til at implementere det her projekt, siger borgmester i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen.